Ceylon curly Pekoe Matale

Tea & Coffee Centre
3.50
Ceylon curly Pekoe Matale on Sri Lankalt pärit musta tee variant, mis pakub unikaalset maitseelamust ja rikkalikku aroomi. Siin on mõned põhilised omadused:

1. Ceylon: Sri Lanka endine nimi, mida kasutatakse endiselt teeistanduste ja tee nimede kirjeldamisel. Sri Lanka on tuntud oma kvaliteetsete mustade teede poolest, mis on saavutanud maine ülemaailmse teeturu mõjukate toodetena.

2. Curly Pekoe: "Curly Pekoe" viitab tee lehtede spetsiifilisele rullitud struktuurile. See struktuur annab teele unikaalse välimuse ja võib mõjutada ka selle maitseomadusi, kuna lehed võivad hoida rohkem maitseainet ja aroome.

3. Matale: Matale on üks Sri Lanka teetootmise olulistest piirkondadest. Selles piirkonnas kasvatatakse ja töödeldakse Ceylon Curly Pekoe teed. Matale piirkond on tuntud oma viljakate muldade ja soodsate kliimatingimuste poolest, mis soodustavad tee kasvu ja arengut.

Ceylon curly Pekoe Matale tee omadused hõlmavad tavaliselt:

- Maitse: Selle tee maitse on täidlane ja mahedalt vürtsikas, sageli tasakaalustatud pehme ja magusa alatooniga. Teele on iseloomulik rikkalik maitsebukett, mis sisaldab puuviljalisi, lillelisi ja mõnikord ka vürtsikaid noote.

- Aroom: Ceylon curly Pekoe Matale tee pakub rikkalikku ja ergutavat aroomi, millel on mahe vürtsikus ja kergelt lillelised nooted. Aroom võib olla meeldivalt intensiivne ja kutsuv.

- Välimus: Tee lehed on tavaliselt rullitud ja kurrulised, andes teele unikaalse väljanägemise. Lehed võivad olla erinevates pruuni toonides, sõltuvalt nende fermenteerimise astmest.

- Tõmmis: Keedetud Ceylon curly Pekoe Matale tee toodab rikkalikku ja tumedat tõmmist, mis on tavaliselt selge ja särav ning võib omada sügavat merevaigu tooni.

- Keha: Ceylon curly Pekoe Matale teel on tavaliselt keskmise kehaga struktuur ja siidine tekstuur suus, pakkudes nauditavat joogielamust.

Kokkuvõttes peetakse Ceylon curly Pekoe Matale't hinnatud mustaks teeks, mis esindab Sri Lanka rikkalikku tee traditsiooni ning pakub naudingut oma unikaalse maitse ja aroomi poolest.