Japan Gyokuro

Tea & Coffee Centre
13.00
Japan Gyokuro on kõrgelt hinnatud ja ainulaadne Jaapani roheline tee, mida iseloomustab selle eriline kasvutingimus ja töötlemismeetod. Siin on selle tee peamised omadused:

- Kasvutingimus ja töötlemine: Gyokuro tee valmistamiseks kasvatatakse teepõõsaid varjus, mis annab teele erilise magususe ja rikkaliku maitse. Enne korjamist kaetakse teepõõsad varikatusega, mis vähendab päikesevalguse mõju lehtedele ja soodustab klorofülli ja aminohapete kontsentratsiooni lehtedes. Pärast korjamist töödeldakse lehti hoolikalt, et säilitada nende eriline maitseprofiil.

- Aroom ja maitse: Gyokuro tee pakub intensiivset ja magusat aroomi, millel on merevaigu, merevetika ja värskete roheliste maitsete nüansid. Maitse on täidlane, rikkalik ja võib olla kergelt merevaigune või pähkline, mõnikord isegi magus, ilma kibeduseta.

- Välimus: Gyokuro tee lehed on tavaliselt tumerohelised ja pressitud lamedaks, andes neile elegantse ja särava välimuse. Lehed võivad olla ka veidi tihedamad või paksemad võrreldes teiste roheliste teedega, tänu nende spetsiaalsele kasvule ja töötlemisele.

- Tõmmis: Gyokuro tee keedetud tõmmis on tavaliselt erkroheline või kollakas, sõltuvalt valmistamismeetodist ja tõmbamisajast. Tõmmis on maitserikas, intensiivne ja pakub sügavat joomiselamust.

- Keha: Gyokuro tee omab tavaliselt täidlast keha ja siidist tekstuuri suus, mis jätab meeldiva ja rahuldava tunnetuse.

Kokkuvõttes on Japani Gyokuro ainulaadne roheline tee, mille eriline kasvutingimus ja töötlemine annavad sellele rikkaliku maitse, intensiivse aroomi ning täidlast keha.

Gyuokuro teest üldiselt:

Jaapani Gyokuro on üks kõige kõrgema kvaliteediga ja hinnatumaid rohelisi teesid, mida Jaapanist leida võib. Selle nimi tähendab jaapani keeles "väärikat udukatet", mis viitab sellele, kuidas teepõõsa lehed on kaetud varjutusmaterjaliga enne korjamist, et vähendada päikesevalguse mõju.

Gyokuro tee lehti korjatakse samuti nagu Sencha teed, kuid umbes kolm nädalat enne saaki kaetakse teepõõsad varjutuskangaga. See protsess sunnib taimi tootma rohkem klorofülli ja aminohappeid ning vähendab tanniinide ja kofeiini sisaldust, andes teele pehmemat maitset ja rikkalikumat aroomi.

Gyokuro tee valmistamine on hoolikas protsess, mis hõlmab lehtede aurutamist, rullimist ja kuivatamist. Valmis tee on tavaliselt tumedam rohelise värvi ja rikkaliku maitsega, millel on magus ja võib-olla isegi merevaikne maitseprofiil.

Gyokuro tee serveeritakse tavaliselt väikestes kõrgetes tassides või kaussides ning seda tarbitakse tavaliselt aeglaselt, et nautida selle rikkalikku maitset ja aroomi. Selle tee valmistamiseks kasutatakse madalat temperatuuri (umbes 50-60°C) ja lühikest tõmbeaega (umbes 1-2 minutit), et kätte saada selle delikaatne maitse täielikult.

Gyokuro on sageli peetud luksuslikuks ja eriliseks teeks ning seda serveeritakse sageli tähtsündmustel või erilistel puhkudel. Lisaks oma keerukale maitsele ja aroomile on Gyokuro tuntud ka oma tervislike omaduste poolest, pakkudes antioksüdante ja muid kasulikke ühendeid, mis võivad toetada üldist heaolu ja tervist.