Rooibos tee on Lõuna-Aafrikast pärit taimne jook, mida valmistatakse Rooibos taime (lad. k. Aspalathus Linearis) lehtedest ja varrest. See taim on põline Lõuna-Aafrika piirkonnas, eriti Lääne-Kapimaa mägistes piirkondades, kus seda on traditsiooniliselt kasutatud joogina juba sajandeid. Taim kuulub Fabaceae perekonda ja seda tuntakse ka kui "Punastest mägedest" pärit teed.
Rooibos tee valmistamise protsess hõlmab taime lehtede ja varte kogumist ning nende kääritamist ja fermenteerimist. Käärimise ja fermenteerimise protsess annab teele oma iseloomuliku punase värvuse ja maheda maitse. Samuti on see protsess oluline Rooibose unikaalse lõhna ja aroomi kujunemiseks.
Rooibos tee peamisi eeliseid on see, et see ei sisalda kofeiini. See muudab selle suurepäraseks valikuks neile, kes soovivad vältida kofeiini tarbimist või otsivad õhtuseks joogiks midagi rahustavat. Lisaks sellele on Rooibos teel ka madal tanniinisisaldus, mis tähendab, et see ei muutu kibedaks ka siis, kui lasta teel kauem tõmmata.
Tervise seisukohalt on Rooibos teed uuritud selle potentsiaalsete tervisekasude osas. See sisaldab antioksüdante nagu flavonoidid ja polüfenoolid, mis aitavad võidelda vabade radikaalidega ning seega toetab üldist tervist ja heaolu. Mõned uuringud on viidanud veel sellele, et Rooibos tee võib aidata ka veresuhkru taseme stabiliseerimisel ja südame tervise edendamisel.
Rooibos tee on populaarne jook üle maailma mitte ainult oma maitse ja aroomi, vaid ka tervislike omaduste tõttu.